No acostumo a dibuixar a mà gaire sovint. Des de l’any noranta-dos –puuuf, sí, l’olímpic 92, fa una pila d’anys!– que la immensa majoria de la meva producció està feta amb l’ajut (de vegades ajut, sí, però altres vegades em fa l’efecte que just el contrari, hehe) d’un ordinador. I, des de fa menys, també faig alguns acudits amb una tablet. El que m’agrada és aportar de tant en tant, no sempre, segons em vingui de grat, algun toc lleugerament natural, pinzellades, errors, una mica (una mica!!!) de brutícia… Això l’Art Rage ho fa molt bé. L’Art Rage és un programa de pintura (bàsicament pintura, tot i que jo hi dibuixo) que imita molt bé les diferents tècniques pictòriques i els diferents materials. D’aquesta manera, em pot venir de gust fer un acudit que pugui semblar pintat damunt d’un tros de cartró reciclat d’un paquet de cereals. D’acord, l’acudit que il·lustra aquest post en concret, no cola gaire com a dibuixat tot a mà, oi? El gran protagonista del dibuix, el rètol de “VERITAT” construït a partir d’un munt de mentides ha necessitat ajut (siiiií, l’ajut) informàtic. He utilitzat un programa molt xulo que es diu “Shapeover”. Crec que el programador que el va crear no va pensar mai que es pugués arribar a utilitzar per retratar amb tanta precisió la brutícia dels constructors de narracions que avui dia inventen fets a partir del no-res. Postveritat, diu que en diuen.

 

Si t'ha agradat, comparteix-ho amb: